Кредиты Контакты магазина Статьи Новости

Неочікувані фішки iPhone 13: відкриваємо світ інновацій


iPhone 13

Зазвичай, коли мова йде про iPhone, зразу приходять на думку його стильний дизайн та високоякісна камера. Проте моделі нових смартфонів часто приховують в собі низку неочікуваних фішок та інновацій, які роблять користування гаджетами ще приємнішим та зручнішим. Айфон 13 — не виключення. Не всі його функції знаходяться на поверхні, тому користувачі часто не здогадуються про них.

Щоб оцінити всі можливості гаджета, варто випробувати їх на ділі. В інтернет-магазині StoreInUa, який пропонує оригінальну продукцію Apple, можна на вигідних умовах купити iPhone 13 (https://storeinua.com/ua/apple-all-uk/iphone/iphone-13-ua

 — за посиланням всі моделі). Розглянемо основні фішки моделі, які роблять її більше, ніж просто смартфоном.


Режим «Кіноефект»

Функція стала однією з головних фішок Айфон 13, оскільки дозволяє створювати дивовижні відеоролики. Суть режиму полягає в автоматичному розмитті заднього фону під час відеознімання. Це дозволяє отримати ефект боке. Якщо раніше він був доступний лише для фотографій, то тепер може використовуватись і під час запису відео. Камера iPhone 13 залишає об'єкт у фокусі, навіть якщо він рухається в кадрі.

Режим «Кіноефект» додає відеороликам кінематографічного вигляду. Він забезпечує можливість створювати професійний відеоконтент навіть для звичайних користувачів.


Вбудований Shazam

В iPhone 13 відразу вбудований Shazam — один з найпопулярніших музичних сервісів. Раніше, щоб його використовувати на смартфоні, користувачам доводилося завантажувати застосунок з Apple Store. Тепер ця функція доступна прямо в системі iOS. Почувши на вулиці чи в кафе пісню, достатньо відкрити «шторку» панелі керування та натиснути на Shazam. iPhone 13 вас познайомить з виконавцем та назвою трека.


Пакетна обробка фото

Для активних фотографів Айфон 13 пропонує зручну функцію пакетної обробки фотографій. Ця опція дозволяє одночасно застосовувати однакові редагування до багатьох знімків з однієї серії. Замість того, щоб редагувати кожен знімок окремо, можна внести зміни до одного фото, а потім застосувати ці ж параметри до всіх інших у серії. Цей інструмент зберігає час, особливо для тих, хто часто фотографує одні й ті ж локації.


Переклад тексту на зображенні

Часто стається так, що текст неможливо скопіювати та перекласти, оскільки він зберігається у форматі зображення. Таке трапляється, наприклад, коли приходиться працювати з просканованими сторінками книг, старими журналами або інструкціями іншою мовою. З перекладом тексту на картинці легко впорається iPhone 13. З його допомогою працювати з текстом на зображенні можна так само як і зі звичайним текстом:

  • торкнутись фрагмента, щоб виділити його;
  • збільшити виділену область за необхідності;
  • ще раз тачнути виділений текст, щоб відкрилось контекстне меню;
  • вибрати функцію «Перекласти».

В результаті смартфон видасть блок з перекладом. Його можна прослухати чи зберегти.


Приховування фотографій

Ще однією корисною функцією iPhone є можливість приховувати фотографії. Ця опція стане в пригоді, коли потрібно захистити свою особисту інформацію від інших користувачів. Деякі знімки можна зберігати в надійному місці. Коли, наприклад, родичі чи знайомі просять подивитися святкові фото, особисті зображення їм будуть недоступні. Ця функція дозволяє забезпечити приватність свого контенту.


Сканування та підписання документів

За допомогою камери можна здійснювати високоякісне сканування документів та навіть підписувати їх без необхідності використовувати печатку. Ці функції від Apple стали корисними для створення електронної документації та роблять iPhone 13 ще зручнішим для роботи з важливими файлами.